Cui se adreseaza:

Evaluarea Riscului

Cui se adreseaza:

Orice agent economic detinator al unui punct de lucru autorizat, denumit de lege obiectiv, care are in patrimoniu bunuri sau valori de orice natura este obligat conform legii 333/2003 sa isi protejeze bunurile. Masurile de protectie se implementeaza in urma evaluarii de risc la riscul fizic. Termenul limita pentru obiectivele existente in momentul aparitiei normelor este de 1 iulie 2018. Obiectivele nou infiintate au obligatia sa isi evalueze riscurile imediat.

Costuri:

Costurile unei evaluari de risc incep de la pretul de 400 LEI si pot creste in functie de natura obiectivului, suprafata, complexitate, amplasare sau multi alti factori. O analiza complexa poate depasi 5000 LEI.

Cum se procedeaza:

Societatea incheie un contract de servicii cu un evaluator de risc autorizat, o persoana responzabila cu implementarea masurilor completeaza un chestionar cu informatii legate de societate, pune la dispozitia evaluatorului documentele cerute de acesta, se efectueaza o analiza in teren, fotografii ale obiectivului si vecinatatii apoi evaluatorul de risc dupa efectuarea analizei riscurilor stabileste masurile de securitate corespunzatoare situatiei.

Sanctiuni:

În cazul încălcării prevederilor Normele Metodologice HG 301/2012, respectiv obligaţia de adoptare a măsurilor de securitate prevăzute de Legea nr. 333/2003 în conformitate cu analiza de risc efectuată de expertii care detin competente profesionale pentru efectuarea analizelor de risc.

Exemple de masuri de securitate:

Evaluatorul poate stabili mai multe masuri de prevenire sau diminuare a riscurilor printre care sistem antiefractie, supraveghere video, control acces, casa de valori, paza umana, sisteme de securitate IT, dispecerizarea sistemelor de securitate, sisteme de protectie mecanofizice precum ferestre sau usi antiglont, proceduri de securitate pentru angajati, sau alte masuri.

Chestionar Sondaj de securitate

Chestionarul se completeaza in locul descrierii din tabel. Va rugam sa completati cat mai amanuntit pentruca orice detaliu poate creste sau diminua riscul si implicit masurile luate pentru a proteja obiectivul.