Stabilirea obiectivului de supravegheat si scopul supravegherii

Cum sa alegem supravegherea video

Primul pas in alegerea supravegherii video trebuie sa fie stabilirea scopului acestui sistem. Supravegherea poate fi destinata uzului casnic, comercial, supravegherea magazinului sau procesului de productie, imprejmuirilor sau altor obiective in care dorim sa aflam informatii despre evenimentele petrecute in acel loc. In functie de scopul ales trebuie sa stabilim calitatea filmarii pe care dorim sa o stocam pentru stabilirea bugetului alocat acestui sistem.

Supraveghere video

Primul pas in alegerea supravegherii video trebuie sa fie stabilirea scopului acestui sistem.

01. Sistemul de stocare a imaginii

DVR (digital video recorder), NVR (network video recorder) sau hibride, este un echipament care stocheaza imaginea pe un Hard Disk intern (HDD). Acest echipament stocheaza o filmare pentru fiecare camera atasata de el, iar lungimea timpului de filmare este proportionala cu capacitatea HDD-ului si invers proportionala cu numarul de camere sau calitatea imaginii camerelor. Conexiunea dintre camere si DVR/NVR se face prin cablu coaxial, cablu UTP cu videobalun sau in cazul NVR printr-o retea de date.

02. Camerele de supraveghere

Pot fi de tipul analogice (caracterizate prin numar de linii), hibride (AHD, TURBOHD, etc) sau IP. calitatea imaginii oferite de camerele analogice este mica, cea a celor AHD, TURBOHD este medie iar cea a camerelor IP poate sa depaseasca cu mult fullHD.
04Sistemul de backup energie pentru DVR/NVR

UPS pentru protejarea HDD-ului din interiorul DVR/NVR si pentru asigurarea functionarii acestuia in cazul opririlor tensiunii de retea.
03Sistemul de alimentarea al camerelor

Este un alimentator care Furnizeaza energie pentru camere, pote fi individual pentru fiecare camera sau central, un alimentator care alimenteaza toate camerele. Acest alimentator poate fi prevazut cu un acumulator care in cazul opririlor de tensiune accidentale sau provocate asigura sistemului o autonomie de energie pentru a filma in continuare. Capacitatea sistemului de alimentare se alege in functie de numarul de camere si de consumul de curent (puterea consumata) a fiecareia.
05Cablarea sistemului

Este conexiunea dintre camere, DVR/NVR, alimentarea cu energie a camerelor. Este foarte importanta calitatea cablurilor, alegerea unor cabluri de calitatea slaba poate duce la diminuarea calitatii imaginii filmate, aparitia de moar sau pureci.